CrooningCafé

CrooningCafé

Op zondag 16 juni( vaderdag tip!) wordt van 17.00 uur tot ca 20.00 uur in het gezellige "Driessen SmaakVermaak" de 2e editie van het "Crooning Café" georganiseerd.

In een heerlijke en sfeervolle "crooning"sfeer zult u genieten van de mooie zangkunsten van Cees Wieman en Barbara de la Motte van de formatie "2Voices" (www.2voices.nl ). Zij zullen tal van muziekstukken van verschillende artiesten ten gehore brengen. En dit alles onder het genot van een heerlijk diner wat in diverse gangen aan u geserveerd wordt.

Crooning ...

  • Crooning is een muziekstijl waarbij de zanger of zangeres zingt in een ontspannen sfeer zijn of haar verhaal vertelt en emotioneert.
  • De kern ligt in het overbrengen van het verhaal wat gezongen wordt; meestal triest,melancholiek maar ook spontaan en jazzy. Timing is hierbij essentieel; je kunt duidelijk stellen; crooning is niet alleen a way of living maar a way of singing!
  • Er zijn veel voorbeelden van "crooners".  De meest beroemde is misschien wel Frank Sinatra. In de jaren 50 was hij het die samen met Sammy Davis jr. en Dean Martin de "Rat Pack“ formeerde en die zo met hun zwoele voordracht een nieuwe muziekstijl uitgevonden leken te hebben. En ook Tony Bennett, Perry Como en Nat King Cole mogen zeker genoemd worden en natuurlijk ook de zeer aansprekende "lady-crooner" Ella Fitzgerald. 
  • En het bijzondere is dat de muziekstijl "crooning" nu nog steeds populair is! 
  • Er zijn inmiddels nieuwe “crooners” opgestaan. Voorbeelden zijn Michael Bublé, Robbie Williams, Diana Crall, Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Shirley Bassey en natuurlijk Charles Aznavour als dé French Crooner. In Nederland kennen we o.a. Peter Douglas, Johnny Rosenberg, Sonny Hoogwerf en de jonge Dennis van Aarssen, winnaar van The Voice Kids.

Wij denken dat, mede geïnspireerd door het uiterst succesvolle evenement van "CrooningNieuwegein" rond Frank Sinatra in mei vorig jaar, u opnieuw kunt gaan genieten van deze fraaie muziek en unieke sfeer van "crooning". 

Kosten € 39,50 inclusief het diner, een welkomsdrankje naar keuze en het entertainment.

Heeft u dieet wensen of allergieën, geeft u deze aan bij reservering.

Komt u ook? Reserveren is noodzakelijk en wacht niet te lang want we kunnen maximaal 50 gasten ontvangen. 

 

 

Startdatum 16-06-2019 17:00
Einddatum 16-06-2019 20:00
Aanmelden vanaf 02-05-2019 9:00
Max. deelnemers 50
Sluitingsdatum 15-06-2019 17:30
Prijs per persoon €39,50
Locatie Driessen SmaakVermaak
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

De locatie